torsdag 23 september 2010

Hedvigs, persiska pärlor och höstfix

I dag har jag spenderat eftermiddagen i Hedvigs trädgård som är en helt underbar handelsträdgård här i Gävle. De har både perenner och inomhusväxter, inredning och ett mysigt fik.

Fick med mig ännu fler tulpanlökar och en planta japansk malört (Ja, jag vet ... jag skulle inte handla mer nu ... ). Tulpanerna var de bedårande söta krokus-tulpanen 'Persian Pearl'.Krokustulpan, 'Persian Pearl'
Foto: gardencentre.co.uk

Planen var att hitta några fina inneväxter att dekorera mina urtrista föntergluggar. Har knappt gjort något åt dem sen i påskas. Som vanligt på Hedvigs så hittar man en massa fina växter. Fick med mig en rödbladig begonia, en murgröna, ett litet myrtenträd och tre minicyklamen. Känns som om cyklamen är höstens inneblomma. Från tantblomma till höstflärd.

När jag kom hem travade jag ut i skogen för att leta svamp. Blev en hel del både gula kantareller och trattkantareller. Hittade finfin mossa och några kottar också som fick följa med hem. Passade bra till mina nyinhandlade växter.


Må så gott!


Cyklamen


Myrten


Ringblommor i gamla medicinflaskor


Rödbladig Begonia


Säsongens sista luktärtor, jätteverbena, stjärnflocka och lavendel


Söta små kroatiska snaps-glas får vikariera som vaser


Finaste dahliorna

2 kommentarer:

Jessica sa...

Era vackra fönster och din oändliga kreativitet är som gjorda för varandra. Härligt!!! Kram på dig världens bästa A-K :)
//Jess

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Tack finaste Jess! :) Hoppas de är snälla mot dig i nya klassen ... ;) KRAM!