torsdag 23 september 2010

En doft av Paris

Sedan några år tillbaka har jag köpt en ny doft från Bodyshop varje gång jag har åkt utomlands. På så vis kan jag i kallaste vintern när man bara längtar bort, tappa upp ett varmt bad, hälla i lite duschtvål och drömma mig tillbaka. Ett bra knep tycker jag. :)
Inför Paris-resan blev det Moringa bodybutter och shower gel. Moringa är en mycket näringsrik växt som har en rad olika användningsområden. Moringa-trädet odlas främst i tropiska och subtropiska områden så som Indien, Filipinerna och Maldiverna. Trädet är ganska smalt, med hängande grenar och kan bli ca 10 meter högt. Trädets bark, rötter, frukt, blommor, blad, frön och gummi används medicinskt, exempelvis vid rengörning av giftiga bett och vid behandling av reumatism. Dessutom doftar den gott! :)Inga kommentarer: