tisdag 21 september 2010

Färdigplanterat?

Nu har jag äntligen fått de sista plantorna i marken så nu kan hösten komma på allvar. Hade ju bestämt mig för att det fick räcka med inköp för den här hösten. Måste ju spara någon liten plätt i nya rabatten till ev nyheter till våren.

Nu blev det så iaf att vi tog en tur till plantagen i helgen. Den officiella anledningen var att inhandla en ny liten trädgårdsspade. Den gamla har gjort sitt och jag råkade gräva av den förra veckan. På plantagen var det 50% på alla perenner så det följde med ännu en Funkia ('Fire & Ice') och ett gäng krukor med Klasgentiana.

Hosta, Funkia 'Fire and Ice'

Vi fick även med oss flera olika tulpanlökar hem, bland annat fantastiska 'Shirley', 'Carnaval de Nice' och 'Angelique'.

'Shirley', enkel sen tulpan


'Angelique', dubbel sen tulpan


'Carnaval de Nice', dubbel sen tulpan

Längtar nästan till våren redan nu för att få se hur det blev. :)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej och tack så hjärtans mycket för din kommentar hos mig! Förutom att jag blir så glad av kommentarer, var det ju extra roligt att på så vis hitta dig! Välkommen till bloggvärlden får jag väl säga, även om jag själv fortfarande känner mig som en nykomling;)

Vad häftigt att du är grafisk formgivare. Redan efter att ha sett dina fantastiska bilder i septemberinläggen inser jag att din blogg kommer att kunna bli en outsinlig källa till kunskap och inspiration för mig:)

Jag har också valt tulpanen 'Carneval de Nice' i år! Beställde tre påsar från Fröer och sånt. Fick tipset av Ruben (bloggen Rubens rabatter - missa inte den!) som berättade att det var en tulpan som troget kommer tillbaka år efter år! Det är sådana jag vill ha!!! Det enda jag frågar mig själv nu är var jag ska ha den? Polkagrisfärgad? Passar var? Passar alls? Kruka på trappen? Vi får se! Var ska du ha dina?

Ha det gott,
Charlotta
Cesars trädgård

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej Charlotta! Tusen tack själv för besök och fina ord. :) Kul att vi har samma smak vad gäller tulpaner. Jag stoppade ner mina tilsammans med alunrot 'capuccino' och trädgårdsiris 'indian chief'. Fick för mig att den bruna färgen på blad och blommor skulle passa bra ihop med den varmröda färgen på 'carneval de nice'. Vad tror du - kan det funka?

Kram,
Anna-Karin