tisdag 22 april 2014

Persians in pink

Hej på er snyggingar! Long time. No see. Igen.
Just nu verkar jag inte mäkta med mer än ett inlägg i månaden. Trots att jag egentligen inte har så himla mycket längre på jobbet. Och trots att det händer nya saker varje dag. Det är ju faktiskt en fantastisk tid. Den bästa på hela året.
Påskhelgen har gått. Varmt och skönt var det. Men framförallt soligt. Och massor av trädgårdstid. Har nästan hunnit städa färdigt i alla rabatter. Nu återstår bara gödslingen.
Tulpanerna är på gång. I alla fall de botaniska sötnosarna Tulipa pulchella 'Persian Pearl'. När solen ligger på lyser de som rubiner. Blev ett riktigt lyckat match med blåa balkansippor, Anemone blanda.

Strax ovan väntar vi just nu på att 'Accolade' ska slänga sina överdragskläder och svänga sina kjolar. Tror och hoppas att 'Persian Pearl' kommer häpna över färgprakten.

Men först ut - som alltid - var Tulipa turkestanica. Just nu blommar hon med mängder av blommor på varje stängel. Den här bilden är från den allra första utslagna blomman i förra veckan.

För övrigt hänger jag en hel del på Instagram just nu. Det går liksom både enklare och snabbare att hålla er uppdaterade. Vill ni så hittar ni mig där (@annakarintillstrom). Eller på Facebook under Landet Krokus egna sida.


 Varm solig vårkram, mina kära!6 kommentarer:

Anette i Torsåker sa...

Din vår liknar min vår ganska mycket. Tulpanerna särskilt i tanken.
Hade börjat bli smått orolig, om något allvarligt hänt eftersom du varit så osynlig.
Den härliga våren visar verkligen sig från sin bästa sida.
/Anette

Inger sa...

Otroligt fint nu, och mycket som ska göras. Har inte kommit till Instagram ännu...
Kram

Rost och rädisor sa...

Läckra bilder. Har också Persian pearl sen i höstas och är verkligen postivt överaskad. Ska köpa fler till hösten.
Hänger tyvärr inte med dig varken till fb eller Instagram, men hoppas vi ses igen här.
/Anette

martinealison sa...

Bonsoir,
Merci de partager avec nous d'aussi magnifiques photos.
Gros bisous

Ruben sa...

Wow, så fina bilder. Du är ju en kanonfotograf!!! (Det har jag nog märkt förut, men nu blev det liksom extra påtagligt)! Var har du den fina bänken någonstans? Kommer inte ihåg den.
Vad tråkigt om det blir så, att fler och fler går över till facebook. Man skulle önska att Blogger uppdaterade funktionerna litet, så det blir mer attraktivt att vara kvar.

Ha det gott!
/Ruben

Erika Åberg sa...

Ahhh, det känns som om jag har varit utomhus en sväng efter att ha tittat och låtsasdoftat på din underbara trädgård! Tack för det!
/Hälsning från en skuggigt kontor