fredag 3 februari 2017

Årets som gått - juni till juli 2016

Juni och juli var sådana där mellanmånader. Full rulle på jobbet och så fort det fanns möjlighet - tid för återhämtning. Efter vårens uteblivna grovrensning och minimalt med ogräsrens så började det synas i rabatterna. Den i vanliga fall ganska rufsiga trädgården blev i juli överrufsig men orken att riktigt ta tag i det fanns inte. 


Juni

Med det sagt fanns det ändå en hel del att glädjas över. Tulpanerna fortsatte blomma långt in i juni. Och ett tag fanns det faktiskt tulpaner, pioner och rosor som blommade samtidigt. 

Årets favorit bland tulpanerna blev 'Copper Image' som var lika snygg från knopp till förfall. 

Den största favoriten vad gäller lökväxter blev ändå Nectaroscordum meliophylum. Både bokstavligt och bildligt. Den blev över 160 cm hög och så ljuvligt vacker. Letade efter fler i höstas men hittade inga. Hoppas att den överlever ännu en vinter. 
Dahliorna började blomma och för första gången någonsin lyckades jag få fram i alla fall några zinnior. Skam den som ger sig. 
Det bästa med juni är ändå ljuset. Att kunna vara ute långt efter solen har gått ned och bara ströva runt med katterna i hasorna och titta på allt som växer. Helt magiskt!
Juli

Juli är rosornas månad. Och speciellt honungsrosens. Den blir verkligen maffigare och maffigare för varje år. Älskar att det börjar bli uppväxt och frodigt i trädgården. Det var väl ungefär det här jag såg framför mig då när trädgårdsintresset satte fart. Och nu är vi där - trädgården och jag. Efter sex säsonger.En annan ros som växt till sig under senaste året är 'Dortmund'. Här hade vi en annan klätterros tidigare som inte alls trivdes. Ville ändå ha en röd ros i det här lite mörka läget och fastnade för 'Dortmund'. Och visst gör den sig bra både mot den vita fasaden och det röda staketet?Juli är en ganska grön månad i min trädgård. Faktiskt den grönaste när jag tänker efter. Inte jättemycket som blommar förutom just rosorna. 

'Freisinger Morgenröte', 'Midnight Blue', 'La Rose du Petit Prince'
'Alchymist', 'Jacqueline du Pré', 'Ghislaine de Feligonde'
'Burgundy Iceberg',
'Lavender Pinocchio', 'Munstead Wood'


Under våren for vi kors och tvärs genom landet många gånger. Så också i juni och juli. Det fikades en hel del. Och plockades buketter i mängder. 

Och så besökte vi Mårbacka och Rottneros Park för första gången. Mårbacka blev en riktig kortis då de precis skulle stänga men några vyer hann jag föreviga. 

Det mest bestående minnet från Rottneros var märkligt nog alla pokemon-spelande barn och ungdomar. Överallt var de! Så himla roligt. När vi gick ut genom grindarna fullastade med växter som vi fyndat överhörde vi ett samtal mellan två tonårskillar. Den ena berättade glatt för den andra att han precis köpt årskort på Rottneros och att det minsann skulle löna sig eftersom det fanns så sjukt många pokestops där inne.
Gissar att just den här sommaren har det sällan varit så lätt att få med tonåringarna till museum och skulpturparker. Helt fantastiskt!
Juli avslutades med bröllop för allra bästa vännerna. Och jag fick äran att göra brudbuketten. En ära som gav mersmak! 
Då var januari till juli redovisat. Mer kommer så småningom. 


8 kommentarer:

Trädgårdstid sa...

Heeelt underbara bilder, jag smälter! Och koppar-tulpanen åker upp på min vill-ha-lista till hösten!
Kram Elin

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Väldigt vacker bukett!! Och 3 nya favoriter till listan. Honungslöken var otroligt läcker, jag kände inte till den arten men den vanliga älskar jag. Och har sått tripetala men den här ska jag leta efter. Dortmund och den kopparfärgade tulpanen var också kalasfina.

Kram, Carina

HWIT BLOGG sa...

Helt underbara bilder! Precis vad jag behövde denna regniga morgon i februari...
Kram från Titti

Maribel sa...

Tack för alla fantastiska bilder, din trädgård är helt underbar.
Trevlig helg /Marika

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Her var det mange flotte bilder, tulipanene du viser er virkelig nydelige! Ha en fin lørdagskveld! Hilsen Anne-Kristin

Jannibele sa...

For en fantastisk reise tilbake til sommeren, både i hagen din og fra dine reiser. Du har det så vakkert så vakkert. Rottneros er litt av en oase. Jeg reiser dit hvert år, da vi har torpet vårt ikke så langt der fra.
God helg.
Jannicke

Händigakvinnan sa...

Vilken ljuvlig bukett! Förstår att det gav mersmak;) Vad vackert det är när du har tulpaner som är med så länge.
Kram

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom drogunduspellcaster@gmail.com