söndag 19 februari 2017

Äntligen händer det grejer!

Det var många år sedan jag hade sådana här vårkänslor. Jag längtar ut, ut! Hela tiden. Jag vill så frön, se dem gro och jubla. Äntligen börjar det kännas som vår på riktigt. 


Ja, som jag har längtat efter de här små morgonpromenaderna då en bara går runt, runt i trädgården med valfritt antal katter i släptåg. Vi kikar, petar, fotograferar. Och kanske till och med pratar något ord med knopparna som kommer upp. Det blir mest ah! eller oh! Men ändå. 


Och visst börjar det komma upp knoppar. Genom isen kommer de första krokusarna. Och snart följer snödroppe och vintergäck efter. Och julrosorna. Redan nu skjuter de nya skott i massor. Trots att marken är hård av is.
Det som ändå tar mest av min uppmärksamhet just nu är kruktulpanerna. Jag fick ju mängder av lök från en kär trädgårdsvän i höstas och nu skjuter de gröna spjut en efter en. Jag curlar dem ordentligt och bär dem in och ut under kalla nätter och som skydd mot hungriga rådjur.
Och trots att det blir fler och fler korgar och krukor på trappan och altaner så finns det ännu fler i garaget. Det kommer bli en fantastisk syn. Om de nu överlever.Nu väntar te och rostbröd på mig. Med vegetarisk pastej och groddar. Energipåfyllarmat. 

Ha en riktigt härlig söndag i vårvädret!
Kram,

10 kommentarer:

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Hei Anna-Karin. Så deilig at krokusen begynner å titte opp hos deg! Her har de første krokusene allerede kommet i blomst, og snøkloker og klostreklokker har blomstret lenge. Bergen har som regel en mild vinter, så våren kommer tidlig. Du kan se vårtegnene på bloggen min, lykkelig i hagen. Jeg vet ikke om du har besøkt den, ser den mangler på bloggrullen din. Ha en fin søndag! Hilsen Anne-Kristin

Isas Trädgård sa...

Så fantastiskt vackert det kommer att bli med alla dina tulpankrukor ! Har aldrig lyckats med tulpaner i kruka - så det skall bli roligt att få följa dina.
Ha det så gott !
Kram/Isa

Maribel sa...

Härligt, och så långt de kommit hos dig. Har några krukor i växthuset, kan skönja lite grönt, men de har nog stått still en längre tid. Det är första gången jag har lökar i krukor, för att jag inte hade plats i rabatterna. Tänkte jag skulle frossa i vårblommor i år.
Ha en fin söndag /Marika

Meta sa...

Ja du längta är stor efter vår och sol. Idag blev det en tur till kolonin. Pelargonerna kallar liksom. Men fy attans vad grått och kallt det var men skam den som ger sig Fika i växthuset blev det. Inte så dumt ändå. Det ser allt bra härligt ut med dina krukor på trappen. Jag får nog vänta ett tag till även om det börjar sticka upp en hel del i mina krukor på balkongen.
Ha det gott i början på veckan
kram Meta

Veronica sa...

Jag kan ju inte säga att det är värre i år angående vårlängtan än vanligt för jag längtar alltid efter våren. Redan på hösten ;)
Mina tulpanlökar i krukor har inte tittat upp än men jag antar att du har haft dina inne i "ladan"?
Vi får hålla tummarna att våren kommer tidigt i år så de snart blommar och skänker oss det vi så väl behöver <3

Kram

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Mmm.. jag är också rastlös, vill börja kunna ta tag i något rejält. Istället går jag runt och spanar i såkrukor och annat. Så du tar ut lökkrukorna redan nu. Det har jag inte vågat. De står kvar i garaget där de får lite, lite ljus.

Ha det gott! Carina

Anna-Karin Rickardsson sa...

Hej Anna-Karin!
Härligt att se alla dina tulpankrukor. Det ger vårkänslor och det kommer alldeles säkert att bli otroligt vackert. Har många gånger tänkt försöka mig på att driva tulpaner i kruka men inte vågat ännu. Fint också med krokusarna som börjar titta upp. Såg de första snödropparna för några dagar sedan så visst är våren på gång och visst längtar man.
Allt Gott!
Anna-Karin
Ja, jag heter också Anna-Karin så vi är väl varandras namne:)

Lotta sa...

Vilka härliga bilder! Jag vet precis hur du känner det. Här är alldeles för lerigt för att kunna trampa runt ordentligt men jag har lyckats få till en liten 'halkbana' för morgonrundan. Vilken praktfull trappa du kommer att få! Jag har tre tulpankrukor på vänt men de har knappt tittat upp ur jorden än.
Kram på dig

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom drogunduspellcaster@gmail.com

wayne gloria sa...

Mitt namn är Wayne Gloria och jag baserad i USA ... Mitt
liv är tillbaka !!! Efter 1 år av bruten äktenskap, min man
lämnade mig med två barn. Jag kände mig som mitt liv
var på väg att sluta i nästan begått självmord, jag var
känslomässigt ned under en mycket lång tid. Tack vare
en spell caster heter Dr Ade, som jag träffade på nätet. Å
ena trogen dag, som jag surfar via internet, jag kom över
tilld vittnesmål om denna speciella spell caster. Vissa
människor vittnade om att jag tog med sig sina Ex
älskare tillbaka några vittnade om att jag åter livmodern,
bota cancer och andra sjukdomar, vissa vittnade om att
jag kan kasta en trollformel för att stoppa skilsmässa
och så vidare. Jag har också stött på ett särskilt
vittnesbörd, det handlade om en kvinna vid namn Sonia,
hon vittnade om hur jag tog tillbaka sin Ex älskare på
mindre än 2 dagar, och i slutet av hennes vittnesmål hon
tappade Dr Ade e-postadress. Efter alla dessa läsning,
bestämde jag mig för att ge det ett försök. Jag
kontaktade via e-post och förklarade honom mitt
problem för honom. På bara 48hours, min man kom
tillbaka till mig. Vi löste våra problem, och vi är ännu
gladare än tidigare Dr Ade, är verkligen en begåvad man
och jag kommer inte att sluta publicera honom eftersom
han är en underbar människa ... Om du har ett problem
och du letar efter verkliga och äkta stava hjul för att lösa
alla dina problem för dig. Försök Hög
Adespelltemple@gmail.com helst, kan jag vara svaret på
dina problem. Här är hans kontakt:
Adespelltemple@gmail.com eller ring honom eller whats-
app på 2348148487280.