måndag 27 september 2010

Skördefest

Jag håller med alla som älskar hösten. Alla färger, luften, myset, svampen och allt man kan skörda.
Det här blev kvällens sallad. Mangold, sallat, krusbladig och slätbladig persilja, paprika och några små tomater. Till det förvälde jag några kvistar broccoli och några bortgallrade minimorötter.




Sallaten 'Lollo Rosso', tomater 'Gardeners Delight' och broccoli 'Healthy Option'

Färgglatt fina mangolden 'Bright Lights' och tagetes 'Tangerine Gem'

I går gjorde vi världens godaste kålsoppa. Hur enkelt som helst. Vi använde den vackra grönkålen 'Redbor'.


Grönkål 'Redbor' som nästan ser svart ut på bilden.

Till 4 portioner behövs
7 dl vatten
2 buljongtärningar
2 st medelstora morötter
1 st gul lök
20 st räkor med skal
1,5 dl vispgrädde
20 st blad grönkål

















Skala och dela lök och morötter i bitar. Låt koka upp tillsammans med buljong. Skala räkorna. Släng alla räkhuvud men lägg räkor och resten av skalen åt sidan. Lägg skalen i ett durkslag (bra om vätskan når upp till skalen) och låt allt koka tills morötter och lök blivit mjuka, ca 20 min. Skölj kålbladen noga och skär bort de grövsta nerverna under tiden. Lyft bort durkslaget med räkskalen och häll i grädden och kålbladen. Låt koka upp igen och koka i ca tre minuter. Mixa allt, lägg i räkorna och servera med ett gott bröd.

Mums!
Smaklig spis! :)

4 kommentarer:

Madame C sa...

Åh, vilken underbar soppa. Den grönkålen ska jag notera till nästa år, för den var VERKLIGEN röd!! Ursnygg!!! Tack för fint recept och underbart inspirerande bilder:)
Ha det gott,
Charlotta

Anonym sa...

Great information! I’ve been looking for something like this for a while now. Thanks!

Anonym sa...

[url=http://loansheredirectly.com/#oejen]payday loans online[/url] - bad credit payday loans , http://loansheredirectly.com/#jtonn bad credit payday loans

Sonja {Dagmars Kitchen} sa...

Hej Anna Karin! Idag har jag lagat din soppa för första gången och den är verkligen vidunderligt god!! Blev så förvånad att det inte behövdes några kryddor, men de där räkskalen gör verkligen sitt när de får koka med. Både jag och mitt lunchsällskap var grymt impade av detta enka recept! Kramis