torsdag 27 oktober 2016

Oktoberfägring och äntligen lite sol!

Det är ju ändå i slutet av oktober. Men det kanske inte är helt otroligt att det ändå går att hitta en hel del blommor i rabatterna fortfarande. De senaste åren har ju oktober varit varm och fin. Men efter de senaste veckorna som känts mer som slutet av november så blev jag ändå positivt överraskad på dagens trädgårdsrunda.

Kärleksörten är nog den maffigaste på många år och luktärtorna som kom igång sent fortsätter att leverera trots avsaknad av sol och de många kalla nätterna.

Att dahliorna sjunger på sista versen är inte heller konstigt. Nu har de hållit igång sedan juni, då de första blommade, och fortsätter producera knoppar. Inte så många och definitivt inte i de klara, starka färger som de brukar ha. Men ändå. Dags att klippa ned de sista nu så de får sova skönhetssömn och samla kraft för nästa säsong.
Lavendeln är en annan som har börjat om sin blomning. Den och purpursporrarna. Häftigt med växtkraft.

Idag har så solen tittat fram en liten stund. Äntligen! Och det ser ut som om den ska stanna över helgen. Hurra!
Tack för alla fina ord efter förra inlägget. Är så glad att ni finns och så glad att vara tillbaka.

Kram!


7 kommentarer:

Meta sa...

SÅ härligt du har det hos dig i trädgården. nog kan man njuta allt av det vackra i år.en del saker är sena och andra blommade över fort.
det där med instagram är kul men jag blir nog ingen bara instagrammare för jag gillar att skriva mer och göra en helhet av det.
Ha det gott och njut var solig dag
kram Meta

Händigakvinnan sa...

Härligt att du är med igen. Tycker så mycket om dina inlägg och du är grym på bilder. Ger inspiration.
Kram

Rost och rädisor sa...

Ångrar lite att jag klippte ner min dahlia för några veckor sen när den verkade ha lagt av, fast hade många knoppar. Det hade kanske lönat sig att flytta den in och ut ett tag. Frostnätterna har inte varit alltför många.
Inte dåligt att få ihop en så tjusig bukett vid denna årstiden!Det är en märklig tid. I en del trädgårdar är sommaren kvar, medan andra tjyvstartar vintern med juldekorationer och granar.
Jag väljer helst att hålla kvar det sista av sommaren och hösten så länge det går.
Härliga bilder du visar!
/Anette

Maribel sa...

Vilken fantastiskt vacker bukett du plockat ihop.
Ha en trevlig helg /Marika

Anonym sa...

Så många fina blommor du har att göra en bukett av, jag är imponerad. Det är en konstig höst med växter som blommar vidare, annat som går i vila och vissa vårblommor som börjar redan... Men vinter blir det tids nog och då får vi drömma oss tillbaka till årstiderna med grönska. Solen skiner hos oss idag och det är en riktigt fin höstdag, så jag rensar i trädgården och flyttar in det som ska vila på annat ställe.
Kram Kristina

Trädgården Sanda Cottage sa...

Vilken vacker bukett du gjort. Jag har inga dahlior kvar men det är hur mycket som helst som blommar fortfarande. Framför allt rosor :D
Vi stökar runt här och har fokus på att allt ska vara klart inför vintern i morgon. Blir det sedan några bonusdagar i trädgården så: Tack för det :)

Kramar i massor å så skönt att ha dig här igen <3

Trädgårdstid sa...

Vilken fin bukett! Kram Elin