söndag 20 mars 2016

Begynnande vårtecken

Innan snöeländet dök upp igår så hade vi faktiskt hunnit få se ett helt gäng med vårtecken. Krokusar, irisar, julrosor är alla på väg upp med gröna pigga spjut. Trots att marken har varit helt djupfryst på sina ställen.
Till och med först blåsippan har hunnit visa upp sig. Och kruktulpanerna är på väg att slå ut. Först ut är 'Purple Peony' som ser ut att bli en riktig primadonna.Gröna blad har också visat sig på prumula biflora 'Alba'- Den är ny hos mig för säsongen så det ska bli roligt att se hur den utvecklar sig. En annan riktigt tidig tuffing är slingerstormhatten 'Ruby Wine'. Det är nog det tidigaste gröna som går att hitta i min trädgård.
Och så de här söta då. Snödropparna som tar sig upp genom isen. Så skira, så efterlängtade.
Nu hoppas vi att snön försvinner fort som attan igen så att vi får fortsätta spana efter våren.

Skön söndag!


8 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, har ni fått snö nu!? Det är jag ju glad att vi slipper nu här nere. Kan förstås komma bakslag...hoppas den försvinner snart så snödroppar och irisar blommar snart hos dig!

Krissu sa...

Lovely first "noses" :)

Lykkelig i hagen sa...

Vårtegnene er alltid kjærkomne! Det har kommet ganske mye lengre hos meg, her blomstrer det flott av krokus, iris, snøklokker og klosterklokker. Det er deilig med vår! Hilsen Anne-Kristin

Händigakvinnan sa...

Det är alltid lite magiskt hur det växer, dränkt i isvatten och med frusen jord runt fötterna.
Kram

Meta sa...

Förstår att det inte var precis som du hade tänkt dig helgen men så är det på våren Bakslagen löser av varandra. Det är inte klokt så tuffa de är de små vårblommorna som orkar leva i is och snö. Undrar hur det går till
Ha nu en skön vecka
Kram Meta

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Hoppas isen töat och snön smält ännu mer och att du får njuta våren fullt.. ..snart :)

Ha det gott! Carina

an angel at my table sa...

Jaaa nu går man varje dag och letar efter vårtecken!! Jag har lite vintergäck, lite snödroppar och krokus. Känns härligt att trädgård 2016 är på G. Vet du om det ska vara någon bloggträff på tex Nordiska trädgårdsmässan??

Lotta sa...

Här kryllar det av vårtecken. Mängder av smålökar och småsniglar Jag spanar så ögonen går i kors :)
Ha en underbar påskhelg