torsdag 5 juni 2014

Schyssta junikombos

Just nu flänger jag runt, runt i trädgården för att hinna se och fota allt nytt som kommer upp eller slår ut. Dagens gladaste tror jag är att solhatten 'Guava Ice' som jag köpte i Estland förra året verkar ha överlevt. Dagens fulaste var nog kombon tulpanen 'Menton Exotic' och nävan 'Elizabeth Ann' med sina lilarosa blommor. Som det skar sig. Men det får ni inte se på bild för blommorna till nävan är bortklippta. Chop, chop. De kommer ju tillbaka lite senare - men då är tulpanerna borta.

Däremot tänkte passa på att bjuda på några fina kombos som jag har sett när jag varit ute och sprungit runt med kameran. Vad sägs om bäcktistel, Cirsium rivulare, tillsammans med tulpanen 'Queen of Night' och aklejan 'Black Barlow'?
Eller för den delen 'Queen of Night' tillsammans med brunnävan 'Samobor' och solfjäderslönnen, Acer shirasawanum 'Aureum' som fond. 
Eller vad sägs om högväxta rutan, Thalictrum 'Elin' flörtandes lite lätt med det rostiga växtstödet från Rosverksan? 
Strax bredvid håller tuvtåteln, Deschampsia cespitosa 'Goldschleier' på att gå i blom samtidigt som
gulltöreln, Euphorbia polychroma sjunger på sista versen. Men favoriternas favorit (just den här dagen) är nog små, små blad av bronsrodgersia, bronsstarr och humleblomstret 'Pink Frills'. Ljuvligt!
Heja juni! Och heja ännu en långhelg! Den här helgen kommer att spenderas med fingrarna i jorden. En massa omflyttningar av växter och plantering av dahlior och annat står på agendan. Nästa helg måste allt vara tipptopp. Då kommer besök från trädgårdsföreningen i Hofors. Och två veckor senare är det Öppen Trädgård för alla som är nyfikna.

Välkomna!

12 kommentarer:

Veronica sa...

Ja mycket trädgård blir det just nu! Inte mig emot :)
Såklart man vill ha det så bra man kan vid trädgårdsbesök.
Snygga kombos du har hittat med din kamera :)

BTW kan det vara en sån mörk akleja som jag oxå har?

Å du... Det är härligt att frossa ;)

Kram och akta ryggen i helgen!!!

Anette i Torsåker sa...

Fixa nu till ordentligt till nästa helg när vi kommer för i den föreningen är de som hökar...nej då, de är helt vanliga goa nyfikna trädgårdsvänner. Jag har tänkt att komma med.

Det ser jättefint ut med dina kombinationer!
/Anette

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Wow, wow, wow säger jag!! Älskar bilderna, färgerna, växterna! Försöker också hinna med allt nytt. Eller egentligen försöker jag hinna med att fota tulpanerna och annat innan det är försent haha… Nu går det snabbt. Jo, här var det riiiiktigt varmt idag. Men det vände på en halvtimme till att bli nästan storm. Nu har det stabiliserat sig igen. Får se om jag 'orkar' mig ut nu i det blöta trots allt. Hoppas att någon av kungsljusen är vad du ville få namnsvar på :-)

Kram, kram
Charlotte

Mimmi sa...

Helt galet fina kombinationer - jag vill ha dem alla. ;-) Själv håller jag att fixa och trixa på alla möjliga kanter i trädgården, perfekt för då missar man inget. ;-)

Ha en skön långhelg!

/Camilla J

Meta sa...

Det var flera vackra kombo hos dig Humleblomstret gillade jag verkligen, det är inte det vilda då???. Kul med visning, skall säga till min svägerska om det. har lite långt själv att åka. Men vem vet jag kanske hör av mig når jag är i faggorna.
Önskar dig en skön helg
Kram Meta

Sabelhagens Olivlund sa...

Men vilka snygga kombis! Nu vet jag vad jag ska sätta ihop med brunnävan och rodgersian:) Det humleblomstret var det sötaste på länge:)
Tack för fin inspiration.
Kram Maria som myser inne när regnet vräker ner

Marina sa...

Absolut snygga kombos! Sådana får man till ibland och ibland fixar naturen dem själv utan att man som människa är inblandad.

Ha en skön långhelg!
Kram

AnnaHelena sa...

Oj, så fina bilder! Den ena är finare än den andra, och jag blir väldigt sugen på både bäcktistel, akleja i den färgen och humleblomster (som för mig "bara" är en vild blomma) i rabatten!
Fina kombinationer och fint fotat!

Kram // AH

Inger sa...

Jag tokgillar allt lila, ju mörkare desto bättre. Mycket fint att se i din trädgård för kommande besökare, inkl mig själv! Och vill du ha lite avkoppling kan du följa med till England, vi har fått ett återbud. Resan har ingen särskild inriktning på rosor, utan trädgård i allmänhet.
Kram

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Så vackra kombinationer o bilder! Alldeles superfint!
Trevlig trädgårdshelg!

Kram :)

Jenny sa...

Men det var sköna kombos!

/Jenny

Spirande grönt - sa...

Sista bilden är ju helt galet bedårande!

Hoppas att långhelgen har varit fin.
Rebecca