lördag 21 juni 2014

Midsommaren är rosa

Jag brukar ofta hävda att rosa inte är min färg. Eller att det inte finns så mycket rosa i min trädgård. Ja, ok. Någon pion och ros kanske. Men sen inte mycket mer.

En snabb titt i trädgården just nu berättar något annat. Midsommaren är rosa.

Riktigt så där romantiskt ljusrosa. Och jag kan inte annat än att tycka att det faktiskt är riktigt fint. Trots att rosa inte är min färg ...
Bäcktistel, clematisakleja, fingerborgsblomma, rosen 'Frühlingsdüft', aklejan 'Nora Barlow', bergspion, 
luktpionen 'Coral Charm', sibirisk ruta och en okänd ljusrosa iris. 


Hoppas ni hade en finfin midsommarafton igår. Vi spenderade den (som vanligt) hos föräldrarna i Dalarna. Det är liksom där man bör vara på midsommar när man är kulla i själ och hjärta. Vad gjorde ni?
Nu är det bara en vecka till Tusen Trädgårdar. Kakmenyn är satt, plantorna är krukade, finväder är beställt.

På Tusen Trädgårdars hemsida finns alla detaljer om dagen - inklusive vägbeskrivning. Klicka HÄR så kommer ni till Landet Krokus egen sida.

Välkommen hit den 29 juni, mellan kl 11 och 17.16 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Jättemycket fint i rosa. Och den där bäcktisteln är ju hur fin som helst! Och din Frühlingsduft är mycket finare än min. Snyggt 'collage'.
Lycka till i 1000 trädgårdar.
Vi är på landet som oftast på Midsommar:)
Kram Maria

Inger sa...

Precis som jag, rosa är verkligen inte min färg men i trädgården kryllar det av rosa. En ovanligt lugn midsommar för mig, alla barn och barnbarn inte hemma. Nu tepaus i växthuset
Kram

Anette i Torsåker sa...

Rosa är en av mina färger.
Midsommar med nära och kära knappt en mil hemifrån. En mycket fin eftermiddag och kväll!

Är inte anmäld till 1000 trädgårdar, men är det så att några har vägarna förbi så går det bra att komma in. Fika får man stå för själv, har fint utbud av plantor.
Lycka till med dagen!
/Anette

Anonym sa...

Rosa blommor är riktigt vacket. Här i Wales firas ju inte nmidsommar, så igår var det lugnt. I morgon blir det däremot midsommarfirane med Svenskar i Dardiff. Ska bli kul!

Marina sa...

Mycket fint hos dig!

VI firade midsommar i Lugnet. Det har vi gjort de senaste åren. Lugnt och mysigt.

Kram

Meta sa...

Ja nog är Dalarna den "riktiga " Midsommarlandskapet. En hel vecka med firande. en dag i varje by. Längtar dit ibland. Vi kanske ses på öppna trädgårdar hos dig. om vi inte måste fara innan 11
Ha det så gott och njut av dagen tills dess.
Kram Meta

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Trodde inte heller att rosa var min färg förut haha… Men se det verkar den uppenbarligen vara om man går runt i trädgården :-) Så, du är inte ensam där hihi…. Vilka snyggingar i rosa dessutom du har.

Oh, ja bara en vecka kvar till Tusen trädgårdar. Får besök även dagen innan. Under kontroll? :-) Nja. Men det blir nog bra till slut ändå. Är lite jobbigt bara med det kalla och regniga vädret. Svårjobbat liksom. Kakmeny oh, det låter riktigt lyxigt :-)

Kram och lycka till med allt nu!

Karin - Mina Rum sa...

Jag är ju precis tvärtom när det gäller rosa. Det är en riktig favoritfärg. Brukar säga att det beror på att jag inte hade någon rosa prinsess-period när jag var liten.

Jag ser fram emot Tusen trädgårdar nästa vecka. Men någon tur upp till din trädgård blir det inte. Det är lite för långt från Skåne!

Kram, Karin

Carina sa...

Färgerna hos mig är nog i hela regnbågen! Med andra ord är ingen färg ovälkommen..... Midsommaren blev stillsam och lugn här hemma, med endast en liten buse på fyra ben :)

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Samma här trodde inte heller att rosa är min färg, men det är det.
Fina bilder o växter, jag har varit i Furusund i Helgen, ligger efter kusten inte så långt från Norrtälje.

Nu hem till min kyliga trädgård, med lite växter o tunnor i bagaget..

Ha det gott, kram :)

Veronica sa...

Jag trodde inte att jag gillade rosa men helt plötsligt är jag superrosa... Det är verkligen en vacker färg!!
Och den kryper längre och längre in i mina rabatter ju äldre jag blir ;)
Kan det bero på det??

Kram

Miss V

Katarinas trädgård sa...

Jag ska träna hela veckan på att teleportera mig så att jag kan komma på söndag. Jag vill!!! Det ser ut som en rosa dröm, mmmm...
Kram
Katarina

Lotta sa...

Inte min färg heller men det ska nog bli ändring på det nu. Så mycket läckert! Jag tänkte på dig häromdagen då jag såg den årliga invasionen av hair-lökarna som ni plockade med några av. Har du svurit över mig än?? Jag har äntligen kommit mig för att byta dator (min gamla inköptes förra seklet och att starta internet tog ca 90 minuter!) så nu kan jag kommentera det jag ser hos er. Har följt via Bloglovin men fixar inte att kommentera på telefonen. Här firas midsommaren traditionsenligt vi havet utanför Simrishamn, ofta under paraply men faktiskt inte i år. Riktigt mysigt. Ha det gott!
Kramar

Anonym sa...

Härligt collage!! Har alltid och kommer nog alltid gilla rosa. Så fin ihop med andra färger. Vilken framförhållning med bak och krukning.. Måste kännas skönt. Jag är inte anmäld eftersom trädgården här hemma känns lite 'tom'. Kanske besöker jag någon... :)

Midsommar firade jag med att ta de två första av 20 toppar i Hemsedal. En dryg mils vandring och ca 500 meter i fallhöjd. Men fantastiskt!

Lycka till på söndag! Kram, Carina

Små steg till ett enklare liv sa...

Jag föll för en rosa näva och så har jag en stjärnflocka med. Älskar (mest)vita blommor men ibland måste man få en färgkick! Gillar verkligen små detaljer som strimmorna på din iris!!! kram *piah*

Veronica sa...

Näe, du! Det känns inte som om Tusen Trädgårdar är inom kontroll... Men det är första gången så jag lär mig :)
Jag är inte rosa alls som person... Mer svart och brun, kanske lite beige och möjligen blå! Men i trädgården är det mer och mer rosa... Så man vet aldrig! Snart vandrar jag runt i trädgården med en rosablommande klänning och doftar på rosorna :D

Kram och lycka till !