söndag 24 november 2013

Söndagspepp

Isen lägger sig i lillviken och årets första lussebullar står på jäsning. Idag är det bara en vecka till första advent. Känns helt overkligt. När jag för några dagar sedan skulle gör att inlägg om missade månadsbilder upptäckte jag efter publicering att jag bara hade lagt upp bilder från september och oktober. Att det redan var i slutet av november hade jag helt förträngt. Det var bara att göra om och göra rätt.


 Det har varit riktigt kallt på nätterna den senaste veckan. Vilken skillnad från förra helgen då det var +12. Inte undra på att det inte känns som november.


Rådjuren söker sig inåt byn igen. Vi brukar inte se dem alls under trädgårdssäsongen men nu när allt vissnar och dör letar de frukt och annat ätbart i trädgårdarna. Hos mig rök den sista rödkålen i natt. Ser lite lustigt ut när allt de lämnar är stockarna. Finsmakare, minsann.


När mörkret och kylan kommer gäller det att boa in sig. Jag fortsätter att tända ljus utomhus och njuter över hur det blänker och glimmar genom fönstrena. Känns som det fortfarande är lite för tidigt att tända adventsljus och granar. 


Ett annat glädjeämne så här års är alla gräsvippor från sommarens investeringar i olika grässorter. Här är rödblommiga glansmiskantusen Miscanthus 'Ferner Osten' som matchar våra fönsterfoder så fint under blomningen. 


Försökte fånga några solstrålar tidigare i dag men attans så kallt det var. Inte ens katterna ville vara ute. Det gäller att hitta andra sätt att ladda batterierna på nu när dagarna är korta och det inte finns mycket att göra i trädgården. Strax kommer maken hem efter årets sista (?) golfrunda. Jag har beställt sushi. Det får bli den här söndagens pepp.Sushi och kanske en lussebulle eller två.

Ha en skön avslutning på helgen!Kram,

9 kommentarer:

LINDA sa...

Här är det också väldigt kallt. Maken drog igång stora växthustvätten i eftermiddag - då var det i alla fall plus och solsken. Men det hann börja frysa på innan han var färdig. Nu är det så vackert med lampsken genom isrosor :)

Fina bilder!

Kram
//Linda

Our photos sa...

I like your garden photos!

Veronica sa...

Mmmm! Lussebullar..... Det är dags! Helt klart!
Men det gick så fort?
Jag är precis som du glad över mina gräsvippor som jag är glad över ska stå tappra hela vintern :)

Kram

Meta sa...

Det ser allt bra fint ut ändå fast det drar ihop sig till vinter. Ljusen är det bästa med den här tiden tycker jag med.De lyser upp och gör det lite förtrollat här och där.
ha en fin vecka
Kram Meta

Anonym sa...

Alltid lika fina bilder, sommar som vinter

Marianne sa...

Tar du reda på dina gräsvippsfrön? Du kan ju så dem i höst och rapportera resultatet...lite begärt tycker jag då lökarna och bronsblommande kudden(!) har grott som jag fick av dig i somras...

Bettina Bäck sa...

Jag har minsann också flera kålstockar! Så fint det ser ut fortfarande i din trädgård, de där bågarna i trä är helt underbara. Gör inte så där, jag tror också att jag kan snickra när jag ser dina bilder.

Katarinas trädgård sa...

Sushi är gott, kylan är dum, blä! Igår kom den hit (kylan alltså) men i morgon ska det vara +8 igen, jag längtar!
Kram
Katarina

Helens trädgård sa...

Vackra stämningsfyllda bilder.

Önskar dig en fin 1:a Advent helg!