torsdag 5 september 2013

Snart en blommande vägg

Helt fantastiskt hur sommaren bara fortsätter och fortsätter. Det är redan några dagar in i september och temperaturen går en bit över 20 grader även idag. Är så osugen på att jobba och tänker varje dag "i morgon ska jag nog kunna åka hem tidigt". Men så blir det ju sällan. 


Knoppande clematis Propertius


Det märks ändå att vi går mot höst. När jag tillslut kommer hem har orkar solen inte längre upp över grannens hustak. Blad och gräs börjar gå i rött och gult och bilen är täckt av ett tjockt lager dagg på morgonen när det är dags att åka till jobbet.


Fjärilsbusken blommar äntligen. Hoppas det kommer flera fjärilar nu.


Min frösådda fjärilsbuske har börjat blomma. Den är fem gånger så stor i år som den var förra året. Äntligen kan man börja ana den där väggen som jag vill att murrabatten ska bli mot resten av trädgården. Vår trädgård är fortfarande så himla ung. Och jag gillar INTE att man ser hela på en gång.


Murrabatten med funkian 'Red october', okänd kärleksört och prydnadsäpplet 'Royalthy'


Rosorna remonterar för fullt. Just nu är det bästa jag vet att gå en runda med sekatören och knipsa av utblommade rosor, att deadheada heter det visst på engelska har jag för mig. Lite morbidt. Men nödvändigt för att kanske få ett par blommor till innan frosten.Tehybriden 
'Oiseau Bleau'

Tänk, när jag var liten yngre min mamma ofta om de gula rosor hon haft när hon tidigare bott i Stockholm. De blommade till jul, minsann. Då när jag som liten bodde i zon fem, på gränsen mot zon sex, var det svårt att tänka sig att något blommade så fort frosten visade sig. Men nu när jag har mina egna rosor som faktiskt blommade ända in i november förra året så tror jag ändå att hon talade sanning.Smalt fackelblomster - en av favoriterna just nu


Det är lite svårbloggat just nu. Det får helt enkelt bli när tid, lust och inspiration infinner sig. Jag glömmer er inte, trädgårdskompisar, men jag kanske kommer vara lite frånvarande på era bloggar ett tag framöver.

På återseende!12 kommentarer:

Marina sa...

Sommarvärme även här och det blommar en hel del tycker jag nog.

Kram

Kristinas oas sa...

Underbar sensommar vi har, både med sol, värme och knallblå himmel. Fackelblomstret var väldigt snyggt, såg det i en park för någon vecka sedan och kände att det där måste jag ju ha... Frågan är bara var? Tål att funderas på. Ta hand om dig så "ses" vi när tiden och lusten kommer tillbaka. Kram Kristina

Godastunder-tokigaidéer sa...

Underbart med sommarvärme, man vill hinna med så mycket men tiden vill inte räcka till.
Min fjärilsbuske står i blom nu och fjärilarna är tillbaka.

Jag förstår vad du menar med svårbloggat, ibland är min lust helt borta och jag funderar på att lägga ner min blogg eller i alla fall låta den vila.

Kram Anna

Malin sa...

Häftigt att din frösådda fjärilsbuske är så stor och fin.
Att rosorna remonterar är verkligen en bonus. Första floret är så bombastiskt så när det kommer en här och där under hösten gläds man ännu mer nästan.
Ja det där uttrycket lät lite morbid tycker jag med.
Sköt om dig och ha en skön helg
Malin

Trädgården på Höjden... sa...

och vi glömmer inte dig...:-)
kram åsa

Hélena sa...

Så skönt det är nu :-)
Har det lite som du med bloggandet. Är inne i en fotofas med massor av fotouppdrag och jag sitter i PS varje kväll för att lära mig mer redigering. Roligt men en riktig tidstjuv .
Kramar Hélena

Helens trädgård sa...

Ljuvlig sensommarvärme även här hos mig och det blommar för fullt i rabatterna.

Du bjuder på härliga bilder från din trädgård.

Vi finns kvar här ute då du får tillbaka tid, lust och inspiration.

Ha det bäst!

Charlotta sa...

Det är så många blommor som klarar sig långt in på hösten. Inte så elegant helhet kanske i trädgården längre, men varje blomma är i alla fall lycka. :)

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

Frösådd fjärilsbuske som klarat sig över vintern?! Oj, nu blev jag förvånad. Jag räknade kallt att de inte skulle klara sig här hos oss... men nu blev jag ju sugen på att prova. Tack för tipset! :)

Anonym sa...

Härliga bilder! :)

Carina sa...

Tänk ändå vad mycket det finns att njuta av under hösten, utan att för den skull gå omkring och slita och hålla på och gräva och stå i....bara njuta och göra minsta möjliga. Så det gör jag! Minsta möjliga!

Marianne sa...

Än blommar sommaren...fin bild på den blyga "clematissan" som nyfiken tittar ut. Vi ses på växtmarknaden, har många anmält sig?