torsdag 12 september 2013

Lite ny energi och växtloppis

I går lyckades jag så komma hem några timmar tidiagre än vanligt. Vädret är ju fortfarande alldeles underbart så det var bara att hoppa i trädgårdsbyxorna och ge sig ut. Och helt plötsligt fanns den där. Den där härliga energin som jag inte har hittat på ett tag. det måste vara något med luften. Eller daggen i gräset. Eller helt enkelt att det var helt kravlöst.

Inga borden eller måste. Och då blev det helt plötsligt himla kul att kruka om misskötta frösådder och kruka upp en himla massa växter till loppisen den 21 september. Så himla skönt att få det gjort. Fick nog ihop så det räcker. Nu ska jag bara göra örtsalt och sen är det bara att hoppas på fint väder. Ni kommer väl?

Annars remonterar rosorna för fullt just nu. 'Eglantye', 'Jacquline du Pré', 'Sweet Pretty' och 'Troika' är några av dem som bjuder på färgprakten. Även det hjälper självklart till med att fylla energidepåerna. Och den här tiden på året finns det knappt någon ohyra vilket gör att jag bara älskar alla rosorna.

Ha en fortsatt fin vecka och helg!

Kram,

14 kommentarer:

Ruben sa...

Tror det var rosorna som gav dig energin tillbaka! De är ju så fina!!

Ha det gott!
/Ruben

Furulunden sa...

Hva er navnet på rosen øverst til høyre (den hvite) og nederst til venstre? Det er jo 4 rosen og kjenner dem ikke. Synes de to er spesielt vakre :)

Charlotta sa...

Växtloppis, kul! Men lite långt att åka för min del. ;)
Hoppas ni får riktigt trevligt!

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

SJÄLVKLART kommer jag på växtloppisen! Förvisso är det 1,5 månad kvar tills jag kan plantera något, men botanisera lite vill jag ändå..!

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

Förresten, Jacquline du Pré är ju fantastiskt vacker! Såg även på FB att vi har några gemensamma vänner (mina kollegor Linda S, Cecilia E, Jesper F & Maria F) :)

Veronica sa...

Jamen!? Konstigt när det gäller energin!
Min har oxå kommit tillbax... Ingen aning om varför men det kanske är som du skriver.... Kravlösheten...?

Nu känns det bara härligt att ta tag i saker i helgen!

Magiska rosor! Älskvärda rosor!

Kram

Gardens at Waters East sa...

I discovered your Blog today. Love the roses that you posted. And I went back over a number of your postings. Made me smile when I saw the Globe Thistle. I just took a photo of one in my gardens yesterday. Nice to see we have similar plants in far away places on the Earth! Enjoyed my visit. (I could not find a way to translate your blog so I was only able to enjoy the photos) JC

Erika Åberg sa...

Åh, så kul med växtloppis/höstmarknad! Hoppas jag hinner dit före lördagens barnkalas!
Och förresten, vilken supertrevlig blogg du har!

Kristinas oas sa...

Skönt när energin kommer tillbaka när man minst anar det och därför uppskattar det desto mer. Måste vara rosorna, Sweet pretty är ju bara så fin! Kram Kristina

Livet på solsidan sa...

Hoppas växtloppisen blev lyckad! Det lät verkligen som ett trevligt arrangemang.

Jag håller med dig. Rosorna visar sig absolut från sin allra bästa sida nu. Fantastiska är vad de är. Jag har blivit "pånytt-kär" i mina nu :)

Trevlig helg!
Tamara

Min plats i solen sa...

Jag hoppas att allt är bra med dig Anna-Karin och att du njuter av soliga och fina höstdagar. Kravlöst och bara av ren lust.

Ta hand om dig!♥

Kram Lotta

Katarinas trädgård sa...

Long time no see!? Hoppas allt är bra med dig!
Kram
Katarina

Our photos sa...

Beautiful photos, Anna-Karin!
Greetings, RW & SK

Carina sa...

Äntligen någon som vågar skriva om brist på lust! Tack snälla du, för det kan jag lova att jag har inte haft minsta lilla lust till att hålla på ute i trädgården, inte på flera månader, men så nu, för några dagar sedan så kom den där känslan tillbaka och vad händer? Jo jag började köpa på mig lite rea-plantor och satte spaden i jorden och vips var de nere. Kände mig riktigt stolt. Kommer nog att lägga ut bilder på det så småningom, hoppas kan man ju i alla fall att de blir som jag önskar i mina drömmar, där jag ser att de virvlar nerför stenarna osv....
Ha en skön höst.
Kram