söndag 11 februari 2018

Uppgraderad från julblomma till vårblomma

För mig övergår hyacinterna mer och mer till att bli ett riktigt vårutropstecken i stället för bara en krukväxt innan jul. 

Efter flera veckors förkylning unnade jag mig en riktig fredagsbukett i fredags. En riktig frossarbukett av enbart vita hyacinter.

Så himla ljuvligt och jag behöver väl knappast berätta att det doftar ljuvligt?! Och nu när vårt skafferi ÄNTLIGEN är färdigt har jag det perfekta stället att förvara hyacinterna under nätterna så att de håller sig riktigt länge. Skafferiet håller nämligen fler grader svalare temperatur och det är ju perfekt för snittblommor.
Ett annat vårtecken är att clivan blommar. Det gör den alltid den här tiden på året. Den står i ett litet undangömt fönster i norrläge men verkar trivas bra där. Jag är väldigt dålig på det här med inneväxter och de flesta dör för mig. Men den här verkar gilla sin misskötsel och blommar som sagt tacksamt i februari varje år. Härligt med den knalliga färgen. 

Hoppas ni har haft en skön helg och att det kommer bli en bra vecka!


Kram,

1 kommentar:

Furulunden sa...

Ja, det går så bra å flytte juleblomster til vårblomster :) Så fine bilder og deilig vårfornemmelse.