söndag 4 februari 2018

Den stora snökanonen

Februari började inte alls som jag hade hoppats. Men plusgrader, tulpankrukor och vårteckenssaffari i trädgården. Den började med en snökanon. 

Ja, i torsdags började det snöa ordentligt efter att ha töat nästan bart dygnet innan. Och sen har det fortsatt. Först en tung, tung snö precis över noll som fastnade precis överallt och tyngde ned grenar på buskar och träd. 
Inte lätt för de stackars fåglarna som konstant letat efter mat. Speciellt som vi redan har fått hit både bergfinkar och bofinkar. Hur ska de klarar sig i dessa snömängder? Och nu när det ska bli ännu mycket kallare? 
Vi fyller på alla matstationer hela tiden men det tar slut snabbare än en hinner vända ryggen till. 
Här under all snö ska det ligga ett gäng planteringslådor. Sista jag såg dem var de 50 cm höga. Det betyder alltså att det har snöat och blåst in en 60-70 cm snö sen i torsdags. 
Så här mycket snö har jag inte varit med om sedan våra två första vintrar i huset. Då när snöplogen skottade snö långt upp över våra fönster och platsen att lägga snö helt tog slut.
Förutom att fylla fågelborden kastar jag även ut havregryn, russin och annat smått och gott på marken för dem som helst inte vill äta från fågelborden. Men det gäller att de äter snabbt. Innan allt snöar över igen.

Men allt är förstås inte bara negativt med snön. Växterna mår bra där under och det är ju oerhört vackert med all den här snön. Och nu ser det dessutom ut som om den kommer få ligga kvar inom överskådlig tid.

Plusgrader, tulpankrukor och vårteckenssaffari får vänta. Det har jag alls inget emot.

Fin söndagskväll!


3 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Makalöst så mycket snö, men vackert är det! Även vi har fått vår beskärda del ca 20 cm på ett dygn. Länge sen jag var med om så mycket på ett dygn. Bor ju ändå ganska långt söderut.
Allt gott
/Anette

Veronica sa...

Märkligt egentligen! Vi är ju bara ett par timmar från varandra och här har det kommit max 2 cm!?
Jag tycker ifs att det räcker för det räcker att göra det ljust :D

Men jag längtar så mycket efter våren!
Tack för att du gillade mitt inlägg om vintersådder.
Jag tycker alla borde vinterså för det är så himla lätt!

Jag mår bättre! men känner mig "slut"! Men i morgon blir det jobb igen så får jag hålla tummarna att jag håller mig frisk ett tag.

Kram

Merja sa...

Vackra snöbilder! Mycket snö, som det ska var på vintern tycker jag. Det är nu vi får ladda batterierna och samla kraft till allt grävande som väntar till våren och sommaren;)
Här har vi också fått en hel del. Soligt är det också idag. Jag ska fylla på mat till fåglarna och gå ut med kameran en sväng. Härligt!
Ha det gott!