tisdag 11 november 2014

Missade månadsbilder under 2014

Under det här året har det varit lite si och så med bloggandet. Och så även med månadsbilderna. Kanske är det ett tecken på att jag borde hitta på något annat än just månadsbilder. Men när jag kikar på framväxten av trädgården under åren - ja, jag då måste jag ju erkänna att det faktiskt är riktigt roligt. Och dessutom bara älskar jag sådana här bildserier hos andra. Så det är bara att hoppas att det finns fler som jag därute. 

Mars 2014

Tyvärr, tyvärr har jag inte lyckats hitta alla månader. Kanske finns de i någon mapp på datorn någonstans och då får jag väl komplettera senare. April är just en sådan månad som inte finns. Hoppet mellan mars och maj blir ganska långt, trots att våren var lång och kall. 


Maj 2014

I slutet av maj satte värmen fart. I månadsskiftet maj-juni hade vi hela 30 grader här hos oss. Tulpanerna storknade.


Juni 2014

I juni var det dags för kyla och regn igen. Mängder av regn. Och 100-tals fingerborgsblommor. 


Juli 2014

Augusti har jag slarvat bort men september finns. Ovanligt oblommigt för att vara september. Men jag gissar att det beror på den otroligt torra sommaren. Knappt en enda dahlia orkade slå ut i rabatterna. I korgar och krukor gick det bättre.

September 2014

Även färgfyrverkerierna uteblev och det blev en brungul höst. Första frosten kom redan i slutet av september, bara några dagar efter den stora höststormen. 


Oktober 2014


Byte av vy
Ja, då har det gått ett år till då med månadsbilder och jag är ikapp. Dags att byta vy. Just den här vinkeln är ny och det är nog en av favoritvyerna i trädgåden. Speciellt efter att den bortre portalen in till köksträdgården kom på plats. Knöt ihop gräsrundeln på något vis. 

November 2014

 Är ni nyfikna på hur det såg ut från början finns alla samlade månadsbilder i fliken här ovan.

Ha en fortsatt fin vecka! 6 kommentarer:

Meta sa...

Jag kan drömma mig bort till den dagen vi var hos dig så härligt det var fast regnet bara öste ner men vad gör de i goda vänners lag.Det är alltid kul att se månadsbilder, har försökt jag med men det är omöjligt att fullfölja så jag har lagt det på is. Jag blir så besviken när det ser nästan lika ut månade efter.
Hoppas att våren blir fin nästa år.Nu när vi blev snuvade på den fina hösten som vi är vana med.
Ha en bra dag
kram Meta

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Ser så fint ut, ja visst är det fint med bilder från olika årstider eller före och efter också!
Samma här frosten kom tidigt i år, för tidigt, jag har gnällt om det några ggr. Att jag vart snuvad på hösten, inget att göra, men så vart det. Över en natt bara.
Däremot var sommaren lång, men inget regn kom då och allt har kommit med råge nu istället.

Går aldrig att förutspå ;)

Ha det gott, kram Ewa :)

Sofie sa...

Det är alltid roligt att se hur det förändras från månad till månad :)
Varma hälsningar,
Sofie

martinealison sa...

Bonjour,

Une très jolie publication qui met en lumière votre magnifique jardin...
Gros bisous ☂ (il pleut chez moi aujourd'hui !)

Helt enkelt hemma hos mig sa...

jag gillar också det här ed månadsbilder och har varit lite inne på om jag skulle göra liknande men är rädd för att det kommer att missas.. Får sätta en påminnelse i mobilen kanske.. Vi får se om det blir att jag startar detta i Januari :)

Veronica sa...

Jag gjorde det 2013 och det är jätteroligt och började i januari i år men glömde sedan bort det. Men jag, precis som du tycker det är jättekul att se hos andra så jag kanske swka leta rätt på bilder ifrån samma vy och göra ett i efterhand :D
Jo det ska jag göra !!

Kram