onsdag 12 november 2014

Novemberdekorationer

När blommorna har gett upp och det är bara brunt, gult och lite grönt i trädgården så är jag extra glad över de novemberdekorationer som infinner sig. De små - eller lite större- fåglarna. Vi brukar börja mata redan när första frosten är på ingång och sen håller vi i tills våren är här någon gång i april.
I år kom frosten redan i september och i början var vi nog ensamma om att mata för jisses vad fåglar vi hade. Nu är det nog så att vissa har flyttat och vissa har hittat godare (?) mat någon annanstans för nu är det ganska normal mängd med fåglar.
I år har vi haft en försiktig nötskrika här. Den mumsar framförallt på de äpplen som sitter kvar men verkar också väldigt intresserad av talgbollarna.
Den är väldigt blyg och jag har inte lyckats komma närmre än så här. Den känns riktigt exotisk med sina blåa vingar, trots att den är vanlig.
 Vad har ni för exotiska eller oexotiska besökare i era trädgårdar?

Kram,3 kommentarer:

martinealison sa...

Bonjour,

Je suis très heureuse de pouvoir admirer vos jolies photos. Il n'est pas facile de surprendre avec son objectif un geai. J'ai un couple de geai que survole ma propriété et j'arrive toujours trop tard pour le photographier !!...
Chez nous, exceptionnellement nous n'avons toujours pas eu de gelée aussi nous profitons encore de certaines fleurs.

Gros bisous ☼

Isas Trädgård sa...

Så roligt med påhälsning av vackra fågelvänner och du vilket vackert staket du gjort av pil eller pinnar - verkligen helläckert !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Lotta sa...

Vi har fåglar men även rådjur, ekorrar och katter. Vissa roligare än andra att ha besök av! ;-)