fredag 29 augusti 2014

Inspiration och grävtankar

Helt plötsligt från ingenstans kommer den. Inspirationen. Efter att ha varit borta i flera veckor så dyker den upp när man minst anar den. Och då vill jag bara bums hoppa i trädgårdsbyxorna och plocka fram spaden. Och gräva!


En liten tillbakablick till juli. Som det blommade ... 


Älskar nya projekt. Framförallt i idéstadiet. Om det sen inte blir något av idén känns inte lika viktigt. Det roligaste är att drömma och fantisera. Men nu ska det bara bli roligt att tag tag i en av de stora skämshörnorna som stått och förfallit så länge. Ska se om jag inte kan skrapa ihop några bilder under arbetets gång.


... och blommade! 

Här på bloggen har inspirationen inte räckt till. Eller snarare lusten. Lusten att bara vara ute i trädgården hela den här fantastiska sommaren har varit så mycket större än att sitta inne framför en dator. Men just nu för stunden känns det bara härligt att tänka blogg igen. Speciellt efter en tillbakablick i bildarkivet.

Kram!


7 kommentarer:

Ruben sa...

Så vackert. Vilken fin "skog" av Digitalis du hade under försommaren! Och blomningen är ju helt enastående fin, för oftast brukar inte digitalisen ha utslagna blommor på en så lång "sträcka" (om du förstår vad jag menar). Och sedan när det bara blir en liten "tofs" i toppen är de ju inte lika fina. Kul att du återvänder till bloggandet, så det förhoppningsvis blir lite tätare mellan inläggen nu?! De vita digitalisarna i framkant på bilden verkar blomma endast åt ett håll på stjälken, är det en särskild sort?

Ha det gott!
/Ruben

Trädgårdstid sa...

Vilka underbara rabatter! Jag hade också många digitalis i år, som blommade länge och vackert - men nu är det massor av hål i rabatterna där de stod:-(
Behöver också lite inspiration, så skicka gärna över om du får för mycket!
Kram
Elin

Ruben sa...

PS
Vad går katten och tänker på?
/R

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Åh vad härligt med inspiration!
Jag känner precis igen mig hur ivrig man blir när ideerna "poppar" upp! NUUUUUU.......!!!!!! ;)

Lycka till med projekten!

Kram Ewa :)

Inger sa...

Har saknat dig här på bloggen!
Kram

Marina sa...

Härligt inlägg! Inspiration kommer och går tror jag.
Gräva är kul! Jag har börjat lite men har några växter kvar att flytta. Det blir ingen ny rabatt (tyvärr) men jag har en del att flytta i befintliga rabatter. Får vara bra nog :).

Ha en bra helg!
Kram

Anonym sa...

Alltså dina fingerborgsblommor är sååå fina och verkligen blickfång i dina rabatter. Håller med dig om att sitta vid datorn kan man göra nu när hösten kryper på under vår och sommar vill man bara vara ute så mycket det bara går.
Kram Madde