lördag 5 januari 2019

Idag bor jag i skåne

Idag bor jag i Skåne. I alla fall känns det så med ljumma vindar och årets första fotorunda utan jacka.


Under de senaste dygnen har snön sjunkit undan med flera decimeter och till och med den tjocka isen har fått sig en rejäl duvning. Flera av de vintergröna växterna tittar fram och det känns nästan som mars. Helt underbart. Den här julrosen med de vackra varigerade bladen är Helleborus × hybridus 'Penny's Pink'. 
Och lyfter en på bladen ser det väldigt hoppfullt ut för den kommande våren. Så här många knoppar har den nog aldrig haft.
En annan vintergrön glädje en sådan här snöfattig vinter är häcken av japansk järnek Ilex crenata 'Dark Green' som har blivit riktigt tät och fin.
Men även om det blåser skåne-vindar så finns det vissa som inte riktigt känner sig helnöjda. Smilla alltså, och hennes känsla för snö. 
Önskar er en fin Trettondagsafton!

Kram,


3 kommentarer:

Anette sa...

Skarp fin blick på Smilla.
Vår skånejul var "skånig", så underbart vackert snölandskap när vi kom på inflygningen mot flygplatsen. Sedan grönt dagen efter, på juldagen.
Här försvinner den lilla snön rasande fort.
Skönaste helgdagsafton på dig!
Anette

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Det har varit en fantastisk dag här också :) Skönt att gå en runda med kameran och tröjan fick åka av i värmen...

En härlig trettondagsafton till dig också! Kram, Carina

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare.
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}