måndag 13 juni 2011

Äntligen kom regnet

Nu var det faktiskt dax för lite väta här i Landet Krokus. Vi har inte fått mer än 20 droppar under den senaste månaden. Knastertorrt i gräsmattan och dammigt i rabatterna. Lustigt nog känns det som om alla har plantorna har växt under dagen. Det är säkert inte så på riktigt men jag kan svära på att alunroten inte ens hade visat en tillstymelse till stänglar i går. Och jättedaggkåpan hade minsann inte slagit ut. Och tomaterna var inte alls så här frodiga. Tänk vad lite regn kan göra.


Det är enormt frodigt, trots torkan. Till vänster lilla fröken 'Clementine red', Aquilegia vulgaris clematiflora. "Ogräset" till höger är inte ogräs utan 100-tals frösådda fingerborgsblommor. Ska bli spännande att se vad det blir av det här nästa sommar.



Trädgårdsnattviolen som jag tjuvade nere på ängen verkar ha tagit sig bra. Pampiga pionen Sarah Bernhardt kämpar i regnet för att hålla huvudet högt.


Och strandirisen som jag delade på tre i höstas låtsas som inget har hänt och blommar storslaget.



Bladväxter är vackra i vanliga fall men jag undrar om de inte är som mest praktfulla nu i regnet ..? Lammöron, alunroten 'Obsidian', Jättedaggkåpa och krypmalörten 'Nana'.


Jag sparade det vackraste till sist! Nu har Finlands vita ros äntligen slagit ut! Allt är ljuvligt med den här rosen. Till och med taggarna. Vackert röda mot den kritvita rosen.

Ha en fortsatt fin kväll!

Kram,

6 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Grattis till regnet - ja, det är inte klokt vad vi trädgårdsmänniskor är intresserade av vädret ;-). Men det har ju så stor betydelse för alla våra kära växtvänner som vi håller av. och visst hjälper regnet till med det där allra sista som behövs för att det ska orka slå ut...

Kram Anna Vattenkanna

Trädgården på Höjden... sa...

Fina bilder på de "nyregnade" växterna. De mår säkert prima nu. Här väntar vi fortfarande på nederbörd. Kanske i natt...

Ha det bra /Åsa

Odlarlust sa...

Ja, det är en föjd varje gång det regnar :-) Om det inte är ihållande, flera veckor i sträck.
Fina växter du har.

Unknown sa...

Hej Anna-Karin!
Så länge sedan jag var in hos dig men bloggandet känns inte så kul så här års. Det är i trädgården jag vill vara på min lediga tid, dvs kvällarna när barnen sover. Tyvärr besegrade knotten mig igår kväll så det blev film istället...
Jättefina bilder. Krypmalörten fungerar den som en bra marktäckare i ett riktigt soligt och inte alltför gynnsamt läge med ganska mycket hård lera tror du?
Har planterat en vildros och lite tåliga buskrosor och tänkte ha marktäckare under.
Hoppas, hoppas hjärtat kommer med!
KRAM! Kom gärna förbi om du åker till västerdalarna.
Anna

Lone sa...

Hej Anna-Karin.

Ja lidt regn gør godt.
Hvor er den super smuk din hvide rose.

Kh Lone

Vita rosor och förgätmigej sa...

Visst är det märkligt! Jag tycker också att det mesta bara exploderade i trädgården efter regnet... Tyvärr vaknade även de förhatliga sniglarna till... :0( Är nästan som terapi att gå och plocka dem på kvällarna nu. Har blivit så van. Finlands vita ros är det polstjärnan du menar då? Har tänkt skaffa mig en sådan eftersom det verkar som om min New Dawn jag har haft mot torpet har döden dött... Jag ska kolla upp lite bättre hur vi ska åka och när så återkommer jag. Orkar du med fyra små troll på en blixtvisit då? Vi ska nämligen åka hela familjen när vi ska hämta hem Freja...

Kraaaam/ Anna